Oktoberseminarium till Astley Nyhléns minne i
GRAFIKVERKSTAN GODSMAGASINET i Uttersberg
söndagen den 1 oktober 2017, kl 13.30

"I spåren av Moa....."

Till årets Oktoberseminarium i Grafikverkstan Godsmagasinet, söndagen den 1 oktober, har vi bjudit in författarna Lena Kallenberg och Torbjörn Lundgren, som driver Barken Galleri och Bokstuga i Söderbärke. Med utgångspunkt från Moa Martinsons författarskap, kommer de att berätta om svensk arbetarlitteratur - dels ur ett historiskt, socialt och politiskt perspektiv, men också om hur arbetarlitteraturen lever vidare idag. Hela deras verksamhet, både som författare, föreläsare, bokhandelsföreståndare och gallerister, speglar ett socialt engagemang som mycket väl lever upp till seminariets titel: "I spåren av Moa....".

Vi kommer även att titta på ett bildspel från Moa Martinsons torg, som fått sin konstnärliga gestaltning av Lina Nordenström (uppfört 2012). Och det blir högläsning, förståss.

I pausen får vi möjlighet att ta del av Barken Bokstugans bokbord med Moa-böcker, men även av andra arbetarförfattare. Vi kommer dessutom att leta fram lite trägravyrer av Sven Ljungberg, som har illustrerat böcker av både Moa och av Ivar-Lo Johansson.

Programmet kan vi genomföra tack vare medfinansiering från Skinnskattebergs kommun! Som avslutning på dagen har vi dessutom möjlighet att se "Moa - en musikalisk föreställning", som handlar om Moa Martinsons liv och författarskap.

Programmet under eftermiddagen (fri entré till programmet i GG-verkstan)

13.30 "I spåren av Moa....." föreläsning av författarna Lena Kallenberg och Torbjörn Lundgren med ett öppet samtal som avslutning

15.00 Bildspel från Moa Martinsons torg.

paus BOKBORD i GG-verkstan - och möjlighet till FIKA i Galleri Astleys café

16.00 Pjäsen om Moa - en musikalisk föreställning (i Galleri Astleys Museum, vån 3, biljetter köps via galleriet eller på plats. Info om föreställningen finns under kommande program på hemsidan) 

Varmt välkomna! GRAFIKVERKSTAN GODSMAGASINET i Uttersberg,

www.grafikverkstan.se i samarbete med Galleri Astley och Teaterföreningen i Skinnskatteberg